20.2.06

13 και 14 Μαρτίου θα δώσω και τα ρέστα μου! (κυριολεκτικώς)

Το γνωστό INKA ("Ινστιτούτο Καταναλωτών") αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη βλακώδες, ανούσιο και αποπροσανατολιστικό μποϋκοτάζ.
Στις "13 και 14 Μαρτίου 2006 καλεί", λέει, "σε πανελλήνιο μποϊκοτάζ αγοράς αγαθών τους καταναλωτές με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Καταναλωτή, λόγω των ανατιμήσεων και της υποβάθμισης της ποιότητας των προϊόντων."
"Αρχίδια μάντολες!", που λένε και στο χωριό μου, απαντάω εγώ. Πέραν του Γιουνανιστάν και του Αυνανιστάν δε γνωρίζω καμία άλλη χώρα στην οποία να γίνονται τέτοιου είδους μποϋκοτάζ, με μόνο εμφανή στόχο την προβολή της ίδιας της οργάνωσης. Το μποϋκοτάζ, για να έχει νόημα, πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο (εταιρεία ή προϊόν), συγκεκριμένο λόγο (όχι γενικά τη... δυστυχία ή τη δυσαρέσκεια με την ...περιρέουσα ατμόσφαιρα) και να έχει αόριστη, ή μεγάλη τέλος πάντων, χρονική διάρκεια. Διαφορετικά, σκοτίστηκε η κάθε εταιρεία για το αν θα πάτε να αγοράσαετε τα προϊόντα της στις 13 ή στις 15 του μηνός.
Επιπλέον, είναι και άδικο να μπαίνουν όλες οι εταιρείες στο ίδιο καλάθι. Ή μήπως στόχος είναι η κυβερνητική πολιτική; Κανείς δεν ξέρει και κανείς δε θα καταλάβει με αυτή την αόριστη και γενικόλογη ανακοίνωση.

Βέβαια, όλες οι επαγγελματίες κλαψομούνες της ελληνικής τηλεόρασης θα έχουν ένα θέμα για να γεμίσουν το δίλεπτο ρεπορτάζ της ημέρας τους. Γι'αυτό, σε αντίθεση με τους παραπάνω υποκριτές, εμείς οι ταπεινοί συντάκτες του GreekForum, κηρύσσουμε την 13η και 14η Μαρτίου 2006 ημέρα ασύδωτης και ασύστολης κατανάλωσης!

2 comments:

basik-ly said...

Πώς πήγαν τα ψώνια;

GreekForum said...

Αγόρασα μπόλικο πιπέρι για να μου το βάλω στη γλώσσα! :)