30.5.08

Πρωτοφανές θράσος Υπουργού

"Πρωτοποριακή συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο", χαρακτήρισε ο Υπ. Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης τη συμφωνία του Ελ. Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ. Πραγματικά, πρέπει να είναι πρωτοποριακό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το Κράτος να πηδάει με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο τους μικρομετόχους μιας εταιρείας. (Σημειωτέον ότι στους μικρομετόχους πιθανώς να περιλαμβάνονται και ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία όμως έχουν κρατικά διορισμένη διοίκηση και άρα είναι συνηθισμένα στο να τα κλέβει η κυβέρνηση).

Δεν επέτρεψε στη MIG να αγοράσει μέσω του Χρηματιστηρίου επιπλέον ποσοστό του ΟΤΕ, κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου, και επιπλέον, με τη συμφωνία που κάνει με τη Deutsche Telekom, απαγορεύει και στην τελευταία να αγοράζει μετοχές του ΟΤΕ από τους άλλους μετόχους, πλην του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι το 2011, ρίχνοντας έτσι την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, αφού μειώνει τεχντητά τη ζήτηση γι' αυτήν.

Και οι καραγκιόζηδες της αντιπολίτευσης αντί να επισημάνουν όλα αυτά τον κατηγορούν με παλαιολιθικά ΚουΚουΕδίστικα συνθήματα για "ξεπούλημα του δημοσίου" κτλ. Έπρεπε να πάει ο Βγενόπουλος στη Βουλή για να ακουστεί η αλήθεια.

No comments: